Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Ontdek Bayonne per camping, op de grens van de Landes en de Pyreneeën-Atlantiques !Profiteer van uw kampeervakantie om Bayonne, de hoofdstad van Baskenland, te bezoeken. Bayonne is een stad van kunst en geschiedenis, rijk aan gastronomische en feestelijke tradities, en zal u betoveren met zijn zachte manier van leven, zijn unieke architectuur en zijn tweeduizend jaar geschiedenis. Een echte concentratie van de Baskische cultuur om 1u30 met de auto vanaf onze Camping Club Marina Landes!

De vestingmuren van Bayonne

De vestingmuren rond de Grand Bayonne zijn ideaal voor een aangename wandeling. De vestingwerken werden in de XVIIe eeuw door Vauban heringericht om de Petit Bayonne, aan de andere kant van de Nive, te beschermen. De opmerkelijk goed bewaarde Romeinse torens, oude bastions, de Poort van Spanje, de Poort van Mousserolles en de ophaalbrug, het Oude Kasteel en de Citadel getuigen door de eeuwen heen van het belang van de middeleeuwse stad.

De Sint-Maria-kathedraal en het klooster van de heilige Maria

De kathedraal van Sainte-Marie, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, werd tussen de XIIIe en XVIe eeuw gebouwd in gotische stijl, op de plaats van een oude romaanse kathedraal die door een brand werd verwoest (1258). Met twee pijlen van 85 meter hoog die in de XIXe eeuw werden toegevoegd, staat de kathedraal majestueus in het hart van de oude stad, tussen de Nive en de Adour.
Binnen kunt u het heiligdom van Saint-Léon, bisschop van Bayonne in de IXe eeuw, een verbazingwekkende sluitsteen in de vorm van een schip (XIVe eeuw) en prachtige gebrandschilderde ramen uit de Renaissance tot het begin van de XXe eeuw bewonderen. Het koor is versierd met neoklassieke schilderijen van Claude Joseph Vernet.
Een must-see: het klooster van de kathedraal (XIVe eeuw) is een van de grootste van Frankrijk. De galerijen bevatten begrafenisplaten en 'enfeus' (bovengrondse gewelven), waarvan sommige 700 jaar oud zijn.

Le Petit Bayonne

Le Petit Bayonne is de meest karakteristieke wijk van de stad. De wijk ligt in het hart van de stad en strekt zich uit van de bogen tot de Saint-André-kerk, via het Château-Neuf en het trinquet Saint-André waar de Baskische pelotaspelen worden beslecht. Terwijl u rondwandelt, kunt u genieten van de levendige kleine winkeltjes, kunstgalerijen, bars en restaurants die de wijk laten bruisen. Als u van kunst en geschiedenis houdt, kijk dan eens naar de XVIen XVIIIe eeuwse huizen langs de Quai des Corsaires en Galuperie.
Een bezoek aan het Baskisch Museum, het enige etnografisch museum gewijd aan de Baskische cultuur in Frankrijk, zal u meer vertellen over de gebruiken en tradities van het land. Iets verderop in het Museum voor Schone Kunsten van Bonnat-Helleu vindt u prachtige archeologische collecties, schilderijen en beeldhouwwerken uit de XIVe tot XXIe eeuw...

Het Château-Vieux

Château-Vieux is een parel van middeleeuwse militaire architectuur, een fort waarvan de oorsprong teruggaat tot de XIe eeuw. Vandaag is het gebouw eigendom van het leger en herbergt het het 1e regiment van de parachutisten van de marine infanterie. Er worden rondleidingen georganiseerd door het VVV-kantoor van Bayonne.

Andere plaatsen om te bezoeken:

 • De botanische tuin van de vestingmuren: Japanse sfeer met kleine waterpartijen, versierde bruggen, watervallen, exotische soorten, zeldzame en verzamelbare planten, ver weg van de drukte van de stad.
 • Het Musée du Jambon, opgericht door het eerbiedwaardige Maison Aubard, waar grands crus hammen te zien zijn.
 • De grote chocolademakers van Bayonne: Cazenave, Daranatz, Pariès, Pascal, Monsieur Txokola... Het is niet voor niets dat Bayonne de historische hoofdstad van de chocolade in Frankrijk is!
 • Les Halles de Bayonne: ham, foie gras met Espelette-peper, schapenkaas, Baskische taart en andere specialiteiten als snacks, om nog maar te zwijgen van de traditionele zaterdagmorgenmarkt.

Evenementen die u niet mag missen

 • De hambeurs die sinds 1462 elk jaar in april op de kades van de Nive en op de tegels van de hallen wordt gehouden!
 • De festiviteiten in Bayonne die elk jaar begin augustus plaatsvinden in de arena's van de stad (de grootste in het zuidwesten met 10.000 plaatsen!), maar ook in de straten, bars, bodega's en peñas van het historische centrum.

foto : © Daniel Villafruela

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
 • Vagues Oceanes
 • Qualité tourisme
 • Département des Landes
 • CDT des Landes
 • Mimizan
 • Chèques vacances
 • ADAC
 • ACSI
 • ANWB
 • Wifi