Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Camping in de buurt van het bekken van Arcachon: van de Landes naar de Gironde, een steenworp afstand!Profiteer van de nabijheid van de camping en het bekken van Arcachon (70 km) om de Banc d'Arguin, het Île aux Oiseaux en de cabanes tchanquées, de Dune du Pilat of de oesterkwekerijen van het schiereiland Cap Ferret te ontdekken. Van de Landes naar de Gironde, een steenworp afstand. Het zou zonde zijn om het te missen!

Wat te doen en wat te zien in het bekken van Arcachon?

Op een uurtje rijden van onze camping Landes (70 km), ligt het bekken van Arcachon, vol ongewone en betoverende plekken om te voet, met de fiets of met de boot te ontdekken. De beste manier om het bekken van Arcachon te bezichtigen is aan boord van een 'pinasse', een traditionele boot gemaakt van dennenhout uit de Landes die u overal in het bekken kunt zien. Uw herkenningspunt? De Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa, die boven het landschap uitkijkt vanaf zijn top van 107 meter.

Onder de parels van het bekken die een lange en verblindende herinnering achterlaten, blijft het natuurreservaat van de Banc d'Arguin bezoekers van over de hele wereld verrassen. Bij eb dost de zandbank zich uit met een lang wit zandstrand met prachtig turquoise water. De Banc d'Arguin is alleen per boot bereikbaar en zeer geliefd bij watersporters. U krijgt er het zeldzame gevoel van alleen op de wereld te zijn, op een verlaten eiland. Een gegarandeerde ontsnapping van de bewoonde wereld!

Een ander essentieel onderdeel van een kampeervakantie tussen de Landes en de Gironde: Île aux Oiseaux en de hutten van de Tchanquées op palen, echte symbolen van het bekken van Arcachon. Het gezelschap van de Union des Bateliers Arcachonnais biedt dagelijkse overtochten, rondleidingen en dag- of halve dagexcursies op het bekken aan. De sportievelingen kunnen kiezen voor een kajaktocht op zee om het Île aux Oiseaux te bereiken of om langs de stranden van het bekken van Arcachon te varen.

Om weer op krachten te komen, gaat er niets boven enkele oesters in een kleine oesterhut op het schiereiland Cap Ferret, in het bijzonder in de dorpen l'Herbe en Le Canon. Als u geen haast heeft om terug te keren naar de camping, maak dan van de gelegenheid gebruik om een wandeling naar het puntje van het schiereiland te maken. De vuurtoren van Cap Ferret biedt een adembenemend uitzicht op het bekken van Arcachon, de Conche du Mimbeau en de Dune du Pilat.

Schijnwerpers op Arcachon en de Ville d'Hiver!

Maak gebruik van uw kampeervakantie aan de Côte d'Argent, aan de kant van de Gironde, om een tussenstop te maken in Arcachon, een stad met een opmerkelijk architecturaal erfgoed, een van de oudste badplaatsen van de Gironde.

Een van de plaatsen die u niet kunt missen is de Ville d'Hiver van Arcachon, een ware lust voor het oog. Profiteer van een rondleiding door deze historische wijk, die wordt gekenmerkt door de keizerlijke stempel van Napoleon III. U kunt er onder andere de extravagante villa's van de Belle Époque, het Parc Mauresque, het observatorium Sainte-Cécile en het panoramische uitzicht op het bekken ontdekken.

De haven van Arcachon, de pier van Thiers, Château Deganne (nu het Casino de la Plage), de basiliek van Notre-Dame en de Chapelle des Marins zijn ook een bezoek waard. Om uw dorst naar cultuur verder te lessen, kunt u even halt houden aan de voet van de bron van Sainte-Anne-des-Abatilles. De bron van het mineraalwater werd bij toeval ontdekt in 1923, toen men er olie hoopte te vinden! In de zomer kunt u een bezoek brengen aan een klein historisch museum, het boorgat en het productieatelier.

In de richting van La Teste-de-Buch biedt de Pointe de l'Aiguillon een heel ander decor, dat van de kleine vissershutjes met rode tegels, waar de oesterkwekers druk in de weer zijn. Als u op zoek bent naar pittoresk en authentiek, dan bent u hier aan het juiste adres.

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi