Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Kamperen in de buurt van Baskenland: ontdek Biarritz in de Pyrénées-Atlantiques en de PyreneeënProfiteer van uw verblijf op de camping in de Landes, aan de poorten van de Pyrénées-Atlantiques, om de Baskische kust te ontdekken en vooral Biarritz, een internationaal bekende badplaats die bekend staat om zijn prachtige stranden, mythische surfspots, monumenten en uitzonderlijk historisch erfgoed. Op 1u30 van de Camping Club Marina Landes****, heeft Biarritz een aantal leuke verrassingen voor u in petto.

De vuurtoren van Biarritz

De vuurtoren van Biarritz is een van de drie vuurtorens in de Pyrénées-Atlantiques. Met zijn 73 meter hoogte kijkt hij uit over Point Saint Martin, dat het einde van de stranden van de Landes en het begin van de Baskische rotskust markeert, die zich hier over 40 km tot aan de Spaanse grens uitstrekt. Na het beklimmen van de 248 treden van de toren, kunt u genieten van een 360° uitzicht op de stad, de Baskische kust en de Pyreneeën.

De Hallen van Biarritz

Als u van de gastronomie en de smaken van het zuidwesten houdt, dan moet u gaan naar de Hallen van Biarritz. Aan de ene kant de visverkopers en aan de andere kant de groentetelers, kaasmakers, slagers, delicatessenwinkels, cateraars...
De Hallen van Biarritz zijn elke dag geopend van 7.30 tot 14.00 uur en zijn de ideale ontmoetingsplaats voor liefhebbers van goede producten: vis, oesters en zeevruchten, foie gras, ham van Bayonne, truffels, Baskische kaas of kant-en-klare maaltijden...
Niet te missen: de avondmarkt elke woensdag in de zomer en de beroemde tapasbars die de zalen omringen.

Het grote strand van Biarritz

Aan de voet van het beroemde Art Deco casino in Biarritz, ligt het bekendste strand van de badplaats, begrensd door een aangelegde promenade waar winkels, cafés en restaurants elkaar opvolgen. De bijnaam "strand van koningen, koningin van de stranden" is het strand op het lijf geschreven!
Het strand is erg geliefd bij gezinnen, het is een waar paradijs voor kinderen, met strandclubs en vele activiteiten in het seizoen. Ook surfers vinden er hun gading, want Biarritz wordt beschouwd als de historische surfhoofdstad van Europa.

De Rocher de la Vierge

De Rocher de la Vierge, het iconische monument van Biarritz, is een van de belangrijkste ontdekkingen tijdens uw kampeervakantie tussen de Landes en het Baskenland. Gustave Eiffel ontwierp de metalen voetgangersbrug die de rots verbindt met het vasteland en die bezoekers een adembenemend uitzicht biedt op de baai en de Grande Plage. Een indrukwekkende plek, vooral als de zee raast.

Het aquarium van Biarritz

Als u op een camping in de buurt van Biarritz verblijft en op zoek bent naar een idee voor een uitstapje voor kinderen, raden wij u aan een bezoek te brengen aan het aquarium. Dit zeemuseum, in het centrum van de badplaats, tegenover de Rocher de la Vierge, is een van de grootste aquaria van Frankrijk, met bijna vijftig bassins met hamerhaaien (uniek in Frankrijk), zeehondjes, zeeschildpadden, roggen, barracuda's, clownvissen... U kunt er meer dan 5000 vissen en zeedieren ontdekken!

De Port des Pêcheurs

Tussen het Grande Plage en de Rocher de la Vierge, aan de voet van het plateau van Atalaye, vindt u de Port des Pêcheurs, een niet te missen plek in Biarritz. Hier ziet u de typische vissershutten die ter plaatse "crampottes" worden genoemd. Er zijn ook een paar kleine restaurantjes die niet ontbreken aan charme. Maak van de gelegenheid gebruik om de kerk van Sint Eugenie te bezoeken, genoemd naar keizerin Eugenie, de vrouw van Napoleon III, die Biarritz tot haar favoriete vakantiebestemming maakte in het midden van de XIXe eeuw.

De oude haven

De oude haven was tot de XVIIe eeuw een walvisvangsthaven en is in de loop der tijd een populaire plaats geworden voor Biarritz en toeristen die op vakantie zijn in Baskenland. Het is een aparte plek, echt uniek, waar het heerlijk is om te wandelen, te genieten van het strand dat beschut is tegen de wind en de golven of om een drankje te drinken op het terras met uitzicht op zee.

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi