Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

De Landes en de Gironde tijdens een kampeervakantie: een city break in BordeauxDankzij de bevoorrechte ligging, tussen de Landes en de Gironde, is onze Camping Club Marina Landes **** een perfecte bestemming om de prachtige stad Bordeaux te bezoeken, bekend over de hele wereld om zijn wijngaarden en wijnen, zijn ongeëvenaard architecturaal erfgoed en zijn grote geklasseerde monumenten. Dit zijn enkele van de vele plaatsen die u niet mag missen.

De Port de la Lune: het historische centrum en de kades van de Garonne

Bordeaux, gelegen op 1u30 rijden van onze Camping Club Marina Landes, is een prachtige stad van kunst en geschiedenis die sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is ook de Franse stad die na Parijs het grootste aantal geklasseerde monumenten heeft, te beginnen met het Grand Theatre of Bordeaux, een van de mooiste Europese theaters van de XVIIIe eeuw. Het werd ontworpen door architect Victor Louis en ingehuldigd in 1780 en wordt vandaag nog steeds beschouwd als een van de mooiste theaters ter wereld. (rondleiding mogelijk in het laagseizoen)

De Place de la Bourse, een van de favoriete kuierplaatsen van Bordeaux, trekt ook heel wat toeristen aan. Men komt hier om de weerspiegeling van de XVIIIe eeuwse gevels op de grootste waterspiegel ter wereld te bewonderen. De waterstralen en de mist zijn zeer verfrissend, vooral tijdens de heetste momenten van de zomer.
Een paar stappen verderop kunt u een kleine omweg maken naar Place des Quinconces. Hier staat het imposante monument voor de Girondins dat hulde brengt aan de afgevaardigden van Bordeaux die werden geëxecuteerd tijdens de Franse Revolutie, de Monumentale Fontein en zijn bronzen beelden, en de twee wervelzuilen die meer dan twintig meter hoog zijn.

Een omweg langs de kaaien van de Garonne brengt u naar de Porte Cailhau, een renaissancistische triomfboog die in 1494 werd gebouwd ter ere van koning Karel VIII. In de wijk Saint-Pierre ontdekken we de grote klok van Bordeaux, een van de oudste klokkentorens van Frankrijk (XIIIe eeuw) en het laatste overblijfsel van de oude stadswallen.

Vervolg het bezoek door naar de voet van de kathedraal van Saint-André te gaan, die sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De bouw begon in de XIIe eeuw en werd vierhonderd jaar later voltooid. In de tussentijd kwam er nog een aparte klokkentoren bij, de beroemde Pey-Berlandtoren, van waaruit we vandaag kunnen genieten van een uniek uitzicht op de hoofdstad van de Gironde.

Tot slot, als u op een camping in de buurt van Bordeaux verblijft en tijdens uw vakantie graag de musea bezoekt, raden wij u het Museum voor Hedendaagse Kunst, het Musée d'Aquitaine en het Museum van Beeldende Kunsten aan. Natuurlijk zou uw bezoek aan Bordeaux niet compleet zijn zonder een bezoek aan de beroemde Cité du Vin.

De Cité du Vin van Bordeaux, een unieke site in de wereld

Het zou heiligschennis zijn om op de camping te blijven in de Landes bij Bordeaux zonder halt te houden in de Cité du Vin. Of u nu een wijnliefhebber bent of niet, het bezoek is zowel spannend als spectaculair, met een meeslepende en zintuiglijke benadering.

De Cité du Vin staat in de Top 10 van de beste musea ter wereld van National Geographic en is een goede introductie voor iedereen die de wijngaarden van Bordeaux wil ontdekken. Achter de ronde en moderne architectuur neemt het museum ons mee op een reis door tijd en ruimte, door het hart van de wijngaarden over de hele wereld, van de oudheid tot nu.

Om de ervaring verder te zetten, kunt u de prestigieuze Route des Châteaux du Médoc (Latour, Margaux, Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild...) volgen. En dat komt goed uit want onze camping ligt aan de poort van de Landes du Médoc!

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi