Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Camping bij Castets en LinxeOp 40 km van uw camping in de Landes, ontdekt u Castets en Linxe, twee typische dorpjes midden in de Landes pignada, op de grens van de Landes de Gascogne en het Baskenland.

Castets

Met bijna 2400 inwoners is Castets een van de belangrijkste dorpen in dit kleine hoekje van de Landes waar wij zo van houden. Geklasseerd als "Station Verte", biedt het zijn bezoekers een rustige en behouden leefomgeving, in het hart van het dennenbos. De beboste gebieden die doorkruist worden door rivieren en een groot aantal wandelpaden maken natuurminnende kampeerders gelukkig.

Een erfgoedcircuit nodigt u uit om verschillende erfgoedschatten te ontdekken: de kerk Saint-Barthélemy-et-Saint-Roch, het neoklassieke stadhuis, de gotische klok uit de 15e eeuw, de reusachtige sequoiaboom (60 m hoog) die in 1870 op het plein Jean d'Anse werd geplant of de oude smederijen van Castets, die nu in ruïnes zijn.

Langs de kust loopt een fietspad naar de stranden van Cap de l'Homy en Lette Blanche in Vielle-Saint-Girons. Watersportliefhebbers kunnen in alle vrijheid hun discipline beoefenen: surfen, bodyboarden, windsurfen of stand-up paddle. Als u al lang droomt van een campingvakantie aan zee in de Landes, dan zult u het zeker naar uw zin hebben!

Linxe

Gelegen op de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, tussen bos en oceaan, is het nabijgelegen dorp Linxe ook een bezoek waard. Profiteer van uw kampeervakantie in de Landes om dit kleine dorp van ongeveer 1500 inwoners te ontdekken, waar de kleine beek Binaou uitmondt in het meer van Léon, een van de grootste meren van de Landes. Het duurt slechts 10 minuten om de oevers van het meer te bereiken.

Het dorp Linxe is erg populair bij wandelaars en fietsers. Het fietspad "Lo Camin de Hé" ("De spoorweg" in het Gascon) biedt een mooie rit door het bos naar het strand van Vielle St Girons. De groene weg volgt het tracé van de oude Landes-spoorweg die ooit het dorp Taller met Saint-Girons verbond.

Wat het erfgoed betreft, is de kerk Saint-Martin de Linxe (12e eeuw) een bezoek waard. Het werd versterkt tijdens de Honderdjarige Oorlog. U zult ook de wandeling rond de "Jean de Linxe" luchtplaats op prijs stellen, waar nog enkele honderd jaar oude eiken staan. Als u in een avontuurlijke bui bent, kunt u met de kano La Palue afzakken van Castets naar het meer van Léon.

Waar op een camping overnachten?

Bent u op zoek naar een camping in de buurt van Castets en Linxe? Onze camping Club Marina in Mimizan-Plage ligt aan zee, in het hart van het uitgestrekte woud van Les Landes in de Nieuwe Aquitaine. U kunt er stacaravans, chalets en bungalows huren in een natuurlijke en beschermde omgeving, maar ook staanplaatsen voor caravans. U vindt er alles wat u nodig hebt voor een geslaagde vakantie: zwemparadijs met verwarmd zwembad en jacuzzi, wellnessparadijs met sauna en hammam, multisportterrein, gezins- en kinderactiviteiten, winkels en restaurant... Dit alles om u een aangenaam verblijf op een camping in de Landes te garanderen!

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi