Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf van 7 nachten voor verhuur, geldig voor aankomsten...
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Wat is er te doen en te zien in Contis les bains?In 30 minuten vanaf uw 4-sterren camping bent u in de badplaats Contis les bains. Tijdens uw bezoek kunt u kiezen naargelang uw wensen: farniente, culturele bezoeken, wandelingen midden in de natuur of watersport. Iets voor jong en oud!

Contis-strand

Het strand van Contis, geklasseerd als een van de mooiste stranden van de Landes, biedt verschillende mogelijkheden voor activiteiten.

Het strand van Contis, dat vooral populair is om te surfen, strekt zich uit over 5 kilometer en biedt het grootste aantal mensen de gelegenheid zich uit te leven in hun favoriete bezigheid. Ook populair bij gezinnen dankzij de aanwezigheid van een kinderclub dicht bij het centrum en bewaking in de zomer, is het ook toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Er loopt een fietspad langs dat het mogelijk maakt Mimizan, op 15 kilometer afstand, te bereiken. Het is een goed idee voor een wandeling naar het strand, maar ook naar andere interessante plaatsen in Contis.

De vuurtoren van Contis

De vuurtoren van Contis, gebouwd in de 19e eeuw op bevel van Napoleon III, is de enige vuurtoren in de Landes. De vuurtoren, die herkenbaar is aan de zwart-witte spiraalvormige banden op zijn 38 meter hoogte, heeft niet altijd de esthetiek gehad die wij vandaag kennen. Oorspronkelijk was de vuurtoren geheel wit, en pas in de loop der jaren veranderde hij van uiterlijk.

De vuurtoren van Contis is te bezichtigen. U moet echter eerst de 183 treden van de gietijzeren trap beklimmen voordat u de koepel en het adembenemende uitzicht bereikt. Bij aankomst hebt u een prachtig uitzicht op de oceaan, het Landes-bos en de stranden, vermengd met de duinen die als verbinding dienen tussen de twee natuurelementen.

Contis Stroom

Ontdek de Courant de Contis, een Natura 2000-gebied, tijdens een wandeling midden in de natuur met een stand-up peddel of kano. Tijdens uw wandeling kunt u de weelderige fauna en flora van de stroom observeren. Meer dan honderd soorten leven zij aan zij in deze ongerepte natuur. Onder hen zijn schildpadden, otters, vele soorten vogels zoals ijsvogels, zilverreigers en vele andere!

Contis-markt

Tijdens het zomerseizoen kunt u de streekproducten proeven op de markt van Contis!

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi