Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Wat is er te zien en te doen in Dax?U was van plan een bezoekje te brengen aan Dax tijdens uw kampeervakantie in Landes? Ontdek alles wat u moet weten om niets te missen in deze antieke stad, uitgegroeid tot het meest bezochte kuuroord van Frankrijk.

Gallo-Romeins erfgoed

Nog niet zo lang geleden werd Dax beschermd door dikke stadsmuren, geflankeerd door 46 wachttorens. Dit geheel van fortificaties, gebouwd in de 4e eeuw en beschouwd als "het mooiste en meest complete overblijfsel in Frankrijk van Gallo-Romeinse stadsmuren", is in de 19e eeuw door de gemeente voor een groot deel ontmanteld. Tegenwoordig staan er alleen wat ruïnes, brede stukken muur en enkele torens. Maar in het ondergrondse Dax is pas echt een ware parel uit de oudheid te zien. Dit is de archeologische Romeinse crypte, waarvan de oorsprong teruggaat tot de eerste eeuwen van onze jaartelling. De bestemming van dit bouwwerk is tot op de dag van vandaag nog een mysterie; maar we vermoeden dat het een burgerlijke basiliek was, waar de commerciële, financiële en juridische activiteiten van de Gallo-Romeinse stad ondergebracht waren. Er worden van juni tot september rondleidingen georganiseerd (op reservering).

Musea in Dax

Een museum bezoeken is altijd een verrijkende ervaring. Het Borda museum is hier geen uitzondering op. Hier vindt een permanente tentoonstelling, die de periode van de prehistorie tot de middeleeuwen behandeld. Beeldende kunst, decoratieve kunst, lokale, en buiten-Europese etnologie, maar ook natuurlijke wetenschappen zijn goed vertegenwoordigd.
Het GPLV en helikopter museum (musée de l'ALAT et de l'Hélicoptère) is ook een bezoekje waard. Het museum is gevestigd op de basis van Dax, waar de helikopterpiloten van de Franse defensie opgeleid worden; hier zijn meer dan 30 luchtvaartuigen, vliegtuigen en helikopters te bezichtigen die hun stempel op de luchtvaart gedrukt hebben.
Mocht u de landaise kunstenares Georgette Dupouy nog niet kennen, moet u absoluut even een kijkje nemen in het museum dat aan haar werk gewijd is. Hier worden ongeveer 60 doeken van de kunstenares tentoongesteld. Deze werken zijn de wereld rond geweest, en hebben gehangen naast de grootste schildermeesters, klassiek en modern.

De arena's van Dax

De arena van Dax, in 1913 gebouwd aan de oever van de Adour, is een belangrijke locatie voor de Landaise- en Spaanse tauromachie in het Zuidwesten van Frankrijk.
En als u in augustus op een camping bij Dax staat, mag u de feesten van Dax niet missen: corrida's met de daarbij behorende grote feria, stierspringen (courses landaises), optochten in de straten, dat alles op het ritme van de banda's! In september is het weer feest in de Arena met het festival "Toros y Salsa". Dit zijn 3 dagen vol gratis salsa-concerten en corrida's.

De heetwaterbron "fontein van Nehe"

In het centrum van Dax moet u even stoppen bij de Fontein, waar de beroemde bron van Nèhe zijn water spuit. Dit water heeft een temperatuur van 64°C, is rijk aan spoorelementen, en wordt al sinds de oudheid vereerd. Zijn portiek in Toscaanse stijl, geïnspireerd door de Gallo-Romeinse architectuur uit die tijd, is begin 19e eeuw gebouwd op de funderingen van de voormalige Romeinse thermen.

De thermen van Dax

Dat Dax uitgegroeid is tot het meest bezochte kuuroord van Frankrijk, is te danken aan een heel bijzondere therapeutische thermaal modder dat peloïde genoemd wordt: een mengsel van leem van de Adour, mineraalwater rijk aan mineraalzouten en blauwalgen (de bekende cyanobacteriën).
Volgens de legende heeft een Romeinse legionair uit een garnizoen gestationeerd in Dax als eerste die de geneeskracht van de bronnen ontdekt. Daar hij niet op missie kon met zijn hond, verzwakt door reuma, gooide hij deze in de Adour. Weer terug vond hij zijn hond...helemaal gezond! Doordat hij afgedreven was in de rivier, kwam hij helemaal onder de beroemde modder te zitten, waardoor hij een tweede jeugd had gekregen.

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi