Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Kamperen tussen de Landes en de Gironde via de Dune du Pilat!Onze camping, tussen de Landes en de Gironde, aan de Zilverkust, is het ideale vertrekpunt om de Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa, te ontdekken. Met bijna twee miljoen bezoekers per jaar is het de bekendste en meest bezochte natuursite van de Gironde.

De Sahara boven het bos van de Landes

In La Teste-de-Buch in de Gironde, op 1 uur rijden van onze camping aan de poorten van de Gironde, maakt de Dune du Pilat indruk met zijn kolossale afmetingen: 107 meter hoog, 3 kilometer lang, 600 meter breed... en 60 miljoen kubieke meter zand!
Maar wist u dat het duin constant in beweging is? Door de gecombineerde actie van wind en getijden beweegt de Dune du Pilat zich in de richting van het bos met een snelheid van één tot vijf meter per jaar! Sommige campings in de buurt van de Dune du Pilat zijn in de loop der tijd gewoon door het zand opgeslokt! De hoogte varieert aanzienlijk van jaar tot jaar, van 100 tot 115 meter. In juli 2018 klokten de laatste metingen af op 106,6 meter hoogte!

De beklimming van de Dune du Pilat

De Dune du Pilat, gelegen tussen het immense bos van de Landes en het bekken van Arcachon, is toegankelijk vanaf het strand en het bos. Of u nu kiest voor het beklimmen van het duin op het zand of het nemen van de trap, de beloning is altijd gelijk aan de inspanning. e wandeling over de duinrug (3 km) is prachtig. Op 110 m hoogte kunt u genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht op het dennenbos, de oceaan, de Banc d'Arguin en Cap Ferret. Het is nog niet zeker dat u ook terug naar beneden zal willen! De afdaling gaat echter gemakkelijker (en sneller) dan de beklimming. Kinderen (en ook volwassenen) glijden en rollen graag van de zanderige berg af!

Een paar tips van de camping:

 • Vergeet in de zomer niet om u tegen de zon te beschermen door een bril, hoed, zonnebrandcrème en een waterfles mee te nemen.
 • In de winter worden de trappen gedemonteerd. Dan moet u het duin in het zand beklimmen. Het is zeker vermoeiender, maar het uitzicht is het waard!

Voor de natuurliefhebbers

De Dune du Pilat, grenzend aan een 3.800 hectare groot bosmassief, is sinds 1978 geklasseerd als "Grand Site de France". Het herbergt een zeer gevarieerde fauna en flora die erg in de smaak zal vallen bij liefhebbers van de natuur en de weidse open ruimte. Aan de boskant hebben veel zoogdieren, vogels en insecten hier hun toevlucht gevonden: reeën, hopvogels, dennenkevers... Door de duinen heen kan men veel vogels zien, zoals de duinleeuwerik, de strandplevier of de steenloper.
Van april tot september biedt een heel programma van bezoeken en activiteiten u de mogelijkheid om de "verborgen kant van de duin" te ontdekken : natuuruitstapjes, wandelingen met commentaar, interpretatieroutes, permanente tentoonstellingen, leuke workshops en speurtochten voor kinderen...

Vlieg over de Dune du Pilat met een parapente

Als u op zoek bent naar een originele manier om de landschappen van de Dune du Pilat te ontdekken, laat u dan verleiden door een parapente-ervaring over de zanderige berg, de Banc d'Arguin, de oceaan en het prachtige bos van de Landes. Vanuit de lucht gezien is het bekken van Arcachon nog magischer. Een hoogtepunt van uw kampeervakantie tussen de Landes en de Gironde!

Een korte omweg naar het strand van het duin

Aan de voet van de Dune du Pilat, aan de plaats "La Corniche" in La Teste-de-Buch, wordt het kleine strand van de Dune elke zomer de ster van Instagram en het meest vermelde strand van Frankrijk op de sociale netwerken. Het prachtige uitzicht op de Banc d'Arguin is zeker een belangrijke factor. Een paar kilometer verderop kunt u op het strand van La Salie Nord ook zeilwagenracen, surfen en kitesurfen. Bericht aan de liefhebbers!

PRAKTISCHE INFO

 • Afstand van de camping: 65 km (1 uur met de auto)
 • Gratis toegang (betaald parkeren: € 6/voertuig voor 4 uur)
 • Plan ten minste 1 uur bezoek in.
 • Website : www.ladunedupilat.com
Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
 • Vagues Oceanes
 • Qualité tourisme
 • Département des Landes
 • CDT des Landes
 • Mimizan
 • Chèques vacances
 • ADAC
 • ACSI
 • ANWB
 • Wifi