Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Fietsroute Landes: de Vélodyssée en andere fietsroutesProfiteer van uw campingvakantie in de Landes om uw auto te vergeten! Met bijna 2.500 km fietsroutes, verdeeld over 24 fietstoeristische circuits, is ons departement een waar paradijs voor fietsliefhebbers! Ga er dus op uit, de fietspaden van de Landes wachten op u!

Fietsvakanties: een geweldige manier om de Landes te ontdekken

Aan zee, in het bos of aan de oevers van meren en rivieren, prachtige fietstochten wachten op u. In de Landes is fietsen een manier van leven, synoniem met vrijheid. Of u nu op doorreis bent of in de regio verblijft, neem de tijd om de landschappen te bewonderen en in een ander tempo te reizen, om de zeelucht en de geur van pijnbomen in te ademen, om willekeurig te stoppen in de dorpen en langs de wegen om nieuwe mensen te ontmoeten, ontdekkingen te doen of te genieten van een gastronomische pauze... Genoeg om je ogen te vullen, je smaakpapillen en... je kuiten!

De Landes in de wielen van La Vélodyssée

La Vélodyssée, door het tijdschrift L'Express gerangschikt onder de 10 mooiste fietsroutes ter wereld, maakt nog steeds naam! Profiteer van uw verblijf op een camping in Mimizan om te fietsen in harmonie met de oceaan en het bos. Hier volgen de details van deze geweldige rit en de toeristische etappes die u niet mag missen:

 • - Van Biscarrosse tot Mimizan-Plage (51 km): het meer van Biscarrosse, de vijver van Cazaux en Sanguinet, de havens van Piaou en Moutéou in Parentis-en-Born, het bos van Sainte-Eulalie, dan Mimizan-Plage, de parel van de Côte d'Argent, waar onze Camping Club Marina Landes, met het label "Accueil vélo" (fiets naar huis), u met plezier zal ontvangen!
 • - Van Mimizan-Plage naar Vielle-Saint-Girons (39 km): Contis-Plage en zijn zwart-witte vuurtoren, het strand van Cap de l'Homy, het bos, de wilde kust en de duinen zo ver het oog reikt, en tenslotte het dorp Vielle-Saint-Girons, een kleine badplaats in het zuiden van de Landes.
 • - Van Vielle-Saint-Girons naar Vieux-Boucau-les-Bains (17 km): het dorp Léon, het meer en het natuurreservaat Courant d'Huchet bijgenaamd "de kleine Amazone van de Landes", het golfterrein Moliets, het charmante dorpje Messanges en het zeemeer van Vieux-Boucau-les-Bains.
 • - Van Vieux-Boucau-les-Bains naar Capbreton (21 km): naar het bos van Soustons, naar Seignosse en zijn stranden, naar de surfplaatsen van Hossegor, naar het zeemeer, met een aankomst in Capbreton, de enige vissershaven van de Landes, bekend om zijn vismarkt.

Andere fietsroutes in de Landes: fietspaden en groene wegen

Het departement Landes beschikt over bijna 2.500 km fietsroutes, fietspaden en groene wegen die zowel weekendfietsers als fietsliefhebbers zullen bevallen. Hier is een kleine selectie van fietstochten en fietstochten die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf onze camping in Mimizan:

 • - Voie Verte Mimizan - Pontenx les Forges (18 km) : vertrek vanaf het strand van Cormorans in Mimizan-Plage om Pontenx-les-Forges te bereiken, langs de oude spoorweg midden in het bos.
 • - Voie Verte Parentis en Born - Ychoux (11 km) : un parcours le long de l'ancienne voie ferrée qui mène de l'étang de Biscarosse à Ychoux à travers la pinède.
 • - Voie Verte Vielle St Girons - Taller (23 km): een mooie wandeling langs de groene weg "Lo Camin de Hè" ("De spoorweg" in het Gascon) die naar het meer van Vielle leidt, langs Castets en Linxe.
 • - Voie Verte Piste du Vignac (8 km): vanuit het typische dorpje Lévignacq gaat u in de richting van Lit-et-Mixe via een prachtige route midden in het bos van de Landes en de kleine dorpjes van het achterland.

Om uw fietstochten voor te bereiden, kunt u een gedetailleerde gids van de fietspaden vinden bij de VVV's van de Landes. Aarzel anders niet om ons om advies te vragen bij de receptie bij uw aankomst op de camping. Wij kunnen u adviseren over de te maken wandelingen en de bezoeken die u niet mag missen om onze mooie streek te ontdekken.

Praktisch: fietsverhuur in de Landes

Als je geen fiets hebt of als je hem niet mee wilt nemen op vakantie, geen probleem! Onze camping in Mimizan biedt een verhuurservice voor tweewielers. Jérôme, onze fietsverhuurder, biedt u een ruime keuze aan fietsen voor het hele gezin: klassieke fietsen voor volwassenen, kinderfietsen, mountainbikes, VTC, elektrisch ondersteunde fietsen, kinderaanhangers, tandems, fatbikes... Geen excuses meer, laten we aan de slag gaan!

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
 • Vagues Oceanes
 • Qualité tourisme
 • Département des Landes
 • CDT des Landes
 • Mimizan
 • Chèques vacances
 • ADAC
 • ACSI
 • ANWB
 • Wifi