Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Camping dichtbij LéonHalverwege tussen Vielle-Saint-Girons en Moliets-et-Maa, niet ver van onze camping in de Landes, ontdekt u een klein dorpje dat typisch is voor de Marensin. Léon, genesteld aan de rand van zijn meer, is een charmant natuurdorp met de zachte levenswijze die het Zuidwesten kenmerkt. Wandelingen langs de oevers van het meer en wandelingen in het dennenbos zijn een must. En niet te vergeten de rust en stilte van een tochtje naar de Courant d'Huchet.

Het meer van Léon

Het meer van Léon, dat tussen de gemeenten Léon en Vielle-Saint-Girons ligt, is een van de grootste meren van de Landes, met een oppervlakte van 340 hectare. Ten zuiden van het meer, op minder dan een kilometer van het dorp, is het strand van Léon ideaal om te zwemmen, maar ook voor watersporten zoals lichtzeilen, stand-up paddle, windsurfen en kanoën. Aan de boszijde bieden de oevers van het meer een aangename wandeling in de schaduw van de dennenbomen.

Le Courant d'Huchet

Uw verblijf op een camping in de buurt van Léon is een gelegenheid om op avontuur te gaan op de Courant d'Huchet, de navelstreng tussen het Etang de Léon en de Atlantische Oceaan. Op een zelf te volgen of begeleide tocht leiden 15 km bewegwijzerde paden u langs de rivier, door het dennenbos en tussen de drijvende moerassen. In de schaduw van het galerijbos laten de schippers u in een galupe varen in het hart van deze "Landes Amazon", van het binnenland van de beek naar de oceaan, bij Moliets-et-Maa. Het hele jaar door worden door de agenten van het reservaat educatieve activiteiten georganiseerd. Afspraak bij het Reserve House aan de rand van het meer van Léon.

Fietspaden en wandelpaden

Liefhebbers van fietsen en wandelen komen ook aan hun trekken! Talrijke bewegwijzerde paden, groene wegen en fietspaden komen samen in het kleine dorpje Léon. Op zoek naar een frisse wind? Laat u meevoeren op de Vélodyssée tot aan Contis Plage, op het circuit van de Landes airials in het hart van het dennenbos of aan de oevers van de Courant d'Huchet, van de brug van Pichelèbe tot aan het meer van Léon.

Ontdekking van het kleine erfgoed

Het dorp Léon heeft een klein gebouwd erfgoed dat de moeite waard is om te bekijken. Te beginnen met de kerk en zijn vierkante klokkentoren waaromheen in de zomer elke dag markt wordt gehouden. Zondagen en dinsdagochtenden de rest van het jaar. Onder de brug van het Canal du Moulin, in de buurt van de wijk Bas Rouge, onder de weg, vindt u een beschermd washuis, op een rustige plaats, maar die alle dorpsroddels moet hebben gehoord, en zich waarschijnlijk alle vertelde verhalen herinnert.

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi