Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
LAAGSEIZOEN AANBIEDINGEN VOOR STAANPLAATSEN EN ACCOMMODATIE VAN 15%
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Welkom op de camping in Mimizan, de "Parel van de Zilveren kust"Met de oceaanstranden aan de ene kant, het immense dennenbos aan de andere en in het midden het meer van Aureilhan, is Mimizan één van de populairste badplaatsen in Landes. Er zijn maar weinig locaties met zo'n mooie omgeving voor een kampeervakantie dan in Landes!

Mimizan, beroemd voor zijn goudkleurige stranden en stralende zon, waar het heerlijk vertoeven is

Wie badplaats zegt, zegt stranden! En wat dat betreft hebben we hier keuze in overvloed. Stranden tot aan de horizon, bijna 10 km. lang. Om ervan te genieten hoeft u niet ver weg. Onze camping in Mimizan ligt op niet eens 500 meter van strand Zuid (van de campingpoort), het paradijs van golfsurfers, kitesurfers en ook vissers.
Voordat u zich op het strand installeert, kunt u eerst even de tijd nemen om door de autovrije straat van Mimizan-Plage te gaan wandelen. De winkels, de restaurants, de ijsverkopers, en de geur van chouchous zorgen voor een vakantiesfeer! Maar laten we terugkomen op de stranden van Mimizan. Onder de favoriete stukjes strand van onze kampeerders, staat het strand van Lespecier bekend als de meest ongerepte in Landes. Met kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen, raden wij u aan naar het strand van Le Courant te gaan, een stuk rustiger dan de oceaan.
Behalve om te zwemmen, trekken de verschillende watersporten ook de nodige liefhebbers: zeilen, golfsurfen, bodyboard, kitesurf, windsurfen, stand up paddle, jetski, duiken... U zult zich als een vis in het water voelen! Voor meer informatie, zie onze blog over de stranden van Mimizan .

Mimizan-Bourg en zijn buitengewone erfgoed

Het historisch centrum van Mimizan verbergt enkele middeleeuwse architectonische parels. Zoals het klokkenportaal van Mimizan, laatste overblijfsel van een benedictijnse priorij op de UNESCO werelderfgoedlijst, als onderdeel van de paden van de St. Jacobsroute.
Hier ontdekken we een opmerkelijk uitgehouwen geheel uit de 13de eeuw, prachtige muurschilderingen uit de 15e eeuw, en ook polychrome beelden van een prachtige kwaliteit.
Een bezoek aan het priorij-museum "Musée du Prieuré" biedt de gelegenheid om meer te weten te komen over deze parel van middeleeuws erfgoed in Landes, de geschiedenis van Mimizan van de prehistorie tot de middeleeuwen en de geologische kaart van het gebied.

De nabijheid van de natuur

Kamperen in Mimizan, is de zekerheid van een vakantie in de natuur. Het Landes bos van Gascogne, duinen tot aan de horizon, de beschutte bosgalerijen, de moerassen en vochtig grasland... hier is de natuur overal, en biedt vele mogelijkheden om erop uit te trekken.
Dus neem de mooie "bloeiende promenade" van het meer van Aureilhan-Mimizan, ga op een SUP-board kennismaken met de stroom van Mimizan tot aan de oceaan, fietstochtjes maken over het fietspad van "Les Dunes" dat stukje over de "Vélodyssée" gaat, het observatiepad van de vijvers van Mailloueyre met de unieke flora en fauna... Een ding is zeker, de natuurliefhebbers zullen helemaal in hun element zijn!

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi