Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Camping in de buurt van Parentis en BornParentis-en-Born ligt in het Landes-bos, aan de rand van een bruisend meer, op slechts 30 km van onze camping Club Marina. Een klein hoekje van de Landes tussen Biscarrosse en Mimizan om mateloos te ontdekken!

Het meer van Parentis

Het meer van Biscarrosse en Parentis, gelegen in het hart van het Landes-bos, is het op één na grootste meer van de Landes, met een oppervlakte van 3.540 hectare. Dit juweeltje van de Landes is bijzonder geschikt om te zwemmen en watersporten te beoefenen. Het strand van het meer van Parentis-en-Born is in het seizoen bewaakt. Kinderen kunnen er zonder gevaar zwemmen, aangezien het water ondiep is.

Voor de sportievelingen is er de zeilschool Parentis, waar iedereen zijn favoriete nautische activiteit kan beoefenen: windsurfen, catamaran, optimist, kano, stand up paddle of waterfiets. De jachthavens van Piaou en Moutéou bieden schippers de mogelijkheid hun boot voor anker te leggen in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. De vissers zullen niet aan de zijlijn blijven staan. Integendeel, het meer van Parentis herbergt prachtige populaties van karpers, snoekbaarzen, baarzen en snoeken.

En voor wie van fietsen houdt, zijn de oevers van het meer ideaal voor fietstochten. Via de fietspaden bent u in een paar pedaalslagen in Biscarrosse in het noorden of in Sainte-Eulalie-en-Born in het zuiden. Aan de kant van Biscarrosse mag u het bezoek aan het watervliegtuigmuseum niet missen om het fabelachtige avontuur van de luchtpost op de voormalige basis van Latécoère te herbeleven!

Parentis en zijn rijke erfgoed

Profiteer van uw verblijf op een camping in de buurt van Parentis om de erfgoedschatten van de Landes te ontdekken. Begin met de Parentis arena. Dit voormalige harsmakersdorp is de enige stad in het noorden van de Landes die een arena heeft. De arena Roland Portalier, die in 1927 in gebruik werd genomen en genoemd is naar een voormalige burgemeester van de stad en een beroemd stierenvechter uit de Landes-regio, biedt onderdak aan talrijke stierenrennen, novilladas en andere stierenvechtshows uit de Landes-regio.

Onder de rijkdom van het erfgoed kunnen we ook het Hôtel du Lac et des Pins noemen, waar de beroemdste vooroorlogse vliegeniers zoals Antoine Saint Exupéry en Henri Guillaumet verbleven, de kerk Saint-Pierre (15e eeuw) en zijn geklasseerde eik Christus, of de Villa Germinal die het gemeentehuis van Parentis werd.

De sfeer van de Landes férias!

Heb je een gevoel van feestvieren? Elke zomer, begin augustus, verzamelen de ferias van Parentis duizenden in wit en rood geklede festayres en liefhebbers! De Féria de Sen Bertomiu is een van de grootste férias in het noorden van de Landes! Op het programma: stierengevechten, Landes races, recortes wedstrijden, optochten met praalwagens en bloemencorso's, tentoonstellingen, proeverijen, bodegas, bandas, concerten en vele andere activiteiten.

Plezier in de bomen in het Parentis bos

Tegenover het meer van Parentis en in het hart van het Landes bos, kom genieten van natuur en avontuur in het accrobranche park van Parentis! De cursussen worden gegeven op kabels, met een grote verscheidenheid aan werkplaatsen: netten, boomstammen, loopbruggen, hangbruggen... Te doen: de oversteek van het park in een tiroolse traverse. Wow effect gegarandeerd!

Wist je dat?

Veel mensen weten het niet, maar Parentis-en-Born heeft de grootste olievoorraden van Frankrijk! Het "zwarte goud" van Parentis-en-Born, dat in 1954 werd ontdekt, is zelfs een wijnjaar van uitstekende kwaliteit. De boortorens waarmee olie werd gewonnen zijn weliswaar verdwenen, maar de schommelpompen zijn nog goed zichtbaar aan de rand van het meer van Biscarrosse en Parentis. De concessie van Landes wordt geëxploiteerd door de onderneming Vermilion en produceert ongeveer 2.000 vaten ruwe olie per dag!

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi