Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Camping in de buurt van Sainte Eulalie en BornHalverwege tussen Mimizan en Biscarrosse, midden in het bos van de Landes, ligt Sainte Eulalie en Born, een klein dorpje in de Landes, aan de zuidpunt van het meer van Biscarrosse en Parentis. U bent hier in het hart van het land van Born, een mooie streek aan de kust van de Landes de Gascogne. Wat is er te doen en te zien in Sainte Eulalie en Born tijdens de vakantie? Volg de gids!

Het dorp van Sainte Eulalie-en-Born

Om dit kleine dorpje in het noorden van de Landes te ontdekken, moet u naar de zuidpunt van het meer van Biscarrosse-Parentis gaan, in de streek van Born, op 15 km van onze camping in Mimizan Plage. Het is hier, in het hart van de Landes bossen en de grote Landes meren, dat Sainte-Eulalie-en-Born is gelegen.

Sainte Eul', zoals het hier wordt genoemd, is een klein dorp van 1280 zielen, met een bakker, een kruidenier en een paar cafés en restaurants, dat in elk seizoen een gezellige tussenstop biedt. In het centrum van het dorp brengt het met platanen omzoomde "Place de la Grange" inwoners en toeristen samen tijdens de dorpsfeesten die de zomer opluisteren. Vlakbij het stadhuis herinnert een oud washuis aan de nog niet zo lang vervlogen tijd van de wasvrouwen en zijn nog enkele vakwerkhuizen te zien die typisch zijn voor de streek.

Sainte Eulalie-en-Born dankt haar naam aan een Spaanse heilige, Eulalie (Oladie), die in Merida werd geboren en in 304 de marteldood stierf. De kerk van Sainte-Eulalie dateert uit de 13e eeuw, een periode die werd gekenmerkt door de aanwezigheid van de Ridders van Malta. Van de oorspronkelijke kerk is alleen het koor overgebleven. De kapel van de Maagd, die uitkomt op het middenschip, is versierd met een fresco dat een Pietà (Maagd van medelijden) voorstelt, het werk van François Archiguille, een van de bekendste hedendaagse Franse schilders in het buitenland.

Verderop, op een steenworp afstand van het bos, staat het Manoir de Probert, een 17e-eeuws verblijf dat onder andere toebehoorde aan Paul Déroulède, politicus onder de Derde Republiek, en Paul Sargos, medeoprichter van "Artsen zonder grenzen", die in 1999 de Nobelprijs voor de Vrede ontving. Aan het einde van de weg staat het standbeeld van de Maagd van Maylis (moeder van de lelies), dat in de Landes veel vereerd wordt. Het is geïnstalleerd in een dummy boomstam. Om een beetje hoogte te krijgen, moet u naar de top van de tuc du Castet klimmen. De kleine heuvel biedt een panoramisch uitzicht op de daken van het dorp en de omgeving.

Het strand van het meer van Sainte Eulalie

Op ongeveer tien kilometer van de oceaanstranden van Mimizan ligt het meer van Sainte Eulalie en Born, een van de grootste van de Landes, met een oppervlakte van 3600 ha. Het is verbonden met het meer van Cazaux door het "canal du littoral des Landes" en met het meer van Aureilhan door de "courant de Sainte Eulalie".

Aan de zuidkust van het meer van Biscarrosse, wordt het strand van het meer van Sainte Eulalie zeer gewaardeerd door kampeerders. Naast zwemmen zijn er vele andere watersporten mogelijk: zeilen, windsurfen, waterskiën, kanoën, pootjebaden, enz. Er is ook een kleine jachthaven, zeer charmant en rustig, met een prachtig uitzicht over het meer.

 • Voor gezinnen: het strand aan het meer is in de zomer bewaakt. Een houten speeltuin biedt kinderen de mogelijkheid zich te vermaken voor of na het zwemmen.
 • Voor de vissers: het meer van Sainte Eulalie is rijk aan witvis (forel, snoek, baars, snoekbaars, meerval...). Een buitenkansje voor liefhebbers van carnivoorvissen in de Landes!
 • Voor fietsers: het strand van het meer is verbonden met de stad Saint Eulalie door een fietspad, dat u in staat stelt om Gastes, verder naar het noorden, door het bos te bereiken.

Het staatsbos en het moeras

In Sainte-Eulalie-en-Born is de natuur alomtegenwoordig. Te beginnen met het staatsbos dat deel uitmaakt van het grote bos van de Landes de Gascogne. Het strekt zich uit over 4.500 hectare tot Mimizan. De Vélodyssée, het langste fietspad van Frankrijk, doorkruist het bos en brengt u naar de rand van het meer van Aureilhan.
Het Estagnot en het moeras - bijgenaamd "La petite Amazone" - zijn ook een bezoek waard. U volgt de kleine, rustige kanalen naar het meer van Sainte Eulalie, vergezeld van de vlucht van vele vogels: blauwe reigers, witte lepelaars, ijsvogels en andere gevlekte zandlopers. In het voorjaar en de zomer worden begeleide wandelingen georganiseerd.

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
 • Vagues Oceanes
 • Qualité tourisme
 • Département des Landes
 • CDT des Landes
 • Mimizan
 • Chèques vacances
 • ADAC
 • ACSI
 • ANWB
 • Wifi