Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Camping in de Landes aan de Spaanse grensEn als u nu eens profiteerde van uw kampeervakantie in de Landes om een bezoek te brengen aan Spanje? De Spaanse grens ligt op 150 km van onze Camping Club Marina Landes****. U kunt gemakkelijk een dagtocht maken naar Irún, Hondarribia, Pasaia of San Sebastian. Een gegarandeerde verandering van omgeving!

Van de Landes tot Spaans Baskenland

Van het bos van de Landes tot aan de voet van de Pyreneeën kruist u onderweg de mooiste badplaatsen aan de Baskische kust, zoals Anglet, Biarritz, Guéthary, Saint-Jean-de-Luz, Urrugne en tenslotte Hendaye, de laatste halte voor Spanje.
Tegenover Hendaye is Irún de eerste Spaanse stad die u tegenkomt net na het oversteken van de westelijke Pyreneeën, aan de andere kant van de Bidasoa, die de grens met Frans Baskenland markeert.

Klein uitje naar Spaans Baskenland

In Irún mag u het Paleis van Urdania, een prachtig gebouw in renaissancestijl, niet missen. De Romeinse stad Oiasso en het museum zijn ook een bezoek waard, net als de hermitage van San Marcial, gebouwd op de top van de berg Aldabe om de overwinning van de inwoners van Irun op de Franse troepen in de slag van 30 juni 1522 te eren.

Een paar kilometer verderop houdt u halt in Hondarribia (Fuenterrabía in het Spaans), een versterkte middeleeuwse stad en een typisch en levendig vissersdorp. Ontdek de Baskische keuken en de beroemde pintxo-bars in de Marinewijk, de torens en wallen, huizen en paleizen in renaissance- en barokstijl en vele andere historische schatten.

Als u geen haast heeft om terug te keren naar de camping, wandel dan verder langs de Cantabrische kust en stop in Pasaia. Dit authentieke vissersdorp waar Victor Hugo verbleef, ligt in een van de weinige natuurlijke fjorden aan de Spaanse Baskische kust. Maak van de gelegenheid gebruik om het Victor Hugo Huis-Museum te bezoeken, waar ook het VVV-kantoor van Pasaia is gevestigd.

Tot slot zou uw kleine uitstapje in het land van Cervantes niet compleet zijn zonder een omweg naar San Sebastian. Laat u betoveren door de oude stad, gebouwd aan de voet van de berg Urgull, het beroemde strand van La Concha of de oude kabelbaan van de berg Igueldo waar een selfie niet kan ontbreken.

Winkelen aan de Spaanse grens

Tussen twee culturele bezoeken door vindt u overal open "ventas". Deze voormalige smokkelaarshutten aan de Spaanse grens hebben zeer aantrekkelijk prijzen en vaak goede deals. Het is vaak een gelegenheid om wat aankopen te doen: olijfolie, turron, schapenkaas, Spaanse worstjes (ham, chorizo), wijn en andere dagelijkse producten. Als u wat groter dan de traditionele ventas zoekt, bieden supermarkten-ventas, zoals die van Irún, een ruimere keuze. Men kan er alles vinden.

Foto : © Iñaki LLM

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi