Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Wat te doen in Vielle Saint Girons tijdens uw kampeervakantie?Vielle Saint Girons ligt aan de Côte d'Argent, op 40 km van de camping Marina Landes, en is een charmante badplaats in de streek Marensin, bekend om zijn stranden, zijn erfgoed en zijn zachte levenswijze, die kenmerkend is voor dit kleine deel van de Landes.

3 dorpen, 3 sferen tussen bos en oceaan

Op 40 minuten van onze camping in Mimizan-Plage, heeft Vielle Saint Girons vele facetten en is verdeeld in drie dorpen: Vielle, Saint-Girons-Plage en Saint-Girons-en-Marensin. Vielle ligt op een steenworp afstand van het meer van Léon en het strand en is beroemd om zijn versierde watertoren en La Maison des Paysans Landais, een tempel van de plaatselijke gastronomie. Iets verderop heeft het dorp Saint-Girons alle troeven in handen die de charme van de kleine badplaatsen in de Landes vormen: ontspanning, strand en zon! Saint-Girons-en-Marensin is het administratieve centrum van de gemeente.

Saint-Girons-plage, een eeuwigdurende vakantiesfeer

Met zijn kleine familiedorpssfeer is Saint-Girons "the place to be" voor liefhebbers van toerisme aan zee. Er zijn winkels, restaurants met zonnige terrassen en villa's aan zee. Saint-Girons-Plage is een lang lint van fijn zand dat zich over bijna 13 km uitstrekt. Mensen komen hier zowel om in de golven te spelen als om te surfen en te bodyboarden. En in de zomer vindt elke dinsdag van 19.00 tot middernacht een grote avondmarkt plaats.

Vielle, de "Lette Blanche" en het strand aan het meer

In Vielle, op enkele kilometers van de dorpen Vielle-Saint-Girons en Léon, wordt het strand van Lette Blanche beschouwd als een van de wildste van de Landes, waardoor het een bevoorrechte plaats is om te zonnebaden of te surfen in een adembenemende omgeving. Maar let op: er is geen toezicht op het zwemmen! Het naburige strand van Arnaoutchot is een van de mooiste naturistenstranden van Frankrijk. Een kalme en respectvolle plaats.

Op korte afstand van Vielle biedt het strand van Lac de Léon zoetwaterzwemmen voor gezinnen, met fijn zand voor zonaanbidders en grote schaduwrijke plekken voor picknicks of dutjes in de schaduw van de pijnbomen. Sportievelingen worden niet overgeslagen en kunnen hun hart ophalen aan hun favoriete activiteit: windsurfen, catamaran, kanoën of waterfietsen... Hier bevindt zich ook de onvermijdelijke en majestueuze Courant d'Huchet die het meer van Léon met de oceaan verbindt.

Het erfgoed van Vielle Saint Girons

Als u gaat kamperen in de buurt van Vielle Saint Girons, komen de liefhebbers van erfgoed zeker aan hun trekken. In het dorp Saint Girons kunt u de "colonne de sauveté" ontdekken, die tussen de 11e en 12e eeuw is gebouwd. In dit gebied, beperkt door paaltjes, was het onmogelijk om voortvluchtigen te achtervolgen. Verderop is de eerste filterput van de Landes de Gascogne te zien, uitgevonden door Henri Crouzet in 1856 en opgesteld in een van achteren verlichte glazen piramide. In Vielle is het de tot kunstwerk omgebouwde watertoren die het gesprek van de dag is. Het is versierd met trompe-l'oeil fresco's van de plaatselijke kunstenares Anne Larose!

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi