Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering
Profiteer van 20% korting voor een verblijf voor Appartementen Forêt, Jardin en Pin, geldig voor...
Profiteer van 15% korting voor een verblijf van 2 opeenvolgende weken of meer, geldig voor...
Camping Club Marina Landes à Mimizan Plage

Reservering/Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en reservering

Watersporten in de LandesVan stand-up paddle tot zeilen, surfen en kitesurfen, watersporten zijn erg populair op de stranden van de Landes! Zo wordt uw kampeervakantie een beetje sportiever dan u had verwacht!

Kanoën en kajakken

Kanoën en kajakken is de favoriete watersport van gezinnen en is toegankelijk voor iedereen, van 7 tot 77 jaar. Het kan worden beoefend op zee, in rivieren of op de meren van Les Landes. Het is een ideale activiteit voor wandelingen op het meer van Mimizan, de rivier de Cante loup in Saint-Paul-en-Born of de stroom van Contis tussen Saint-Julien-en-Born en Lit-et-Mixe. Voor een meer sportieve activiteit kunt u kiezen voor zeekajakken, kajaksurfen of golfsurfen (meer vergelijkbaar met surfen).

Stand Up Paddle

Stand up paddle (of SUP) is een zeer populaire watersport in de Landes en is voor iedereen toegankelijk. U kunt staan, knielen of zitten op een plank die u met een peddel bestuurt. Waar kun je oefenen met peddelen in de Landes? Op de beek Mimizan of het meer van Aureilhan, en op alle waterwegen van de Côte d'Argent (oceaan, rivieren en meren).

Zeilen

In de Landes is zeilen DE vluchtsport bij uitstek en een onvermijdelijke sportieve activiteit wanneer men op een camping aan zee verblijft. Dankzij een verscheidenheid aan steunpunten is lichtzeilen een nautische activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Voor kinderen: rubberboot, optimist, bug, laser... En voor volwassenen, sportief zeilen in catamarans: Topaz, Hobie Cat, Newcat, Funboat... Vlakbij onze camping in de Landes, in Mimizan-Plage, bieden vele zeilscholen materiaalverhuur, cursussen en opleidingen voor alle niveaus.

De Hawaïaanse pirogue

De Hawaïaanse pirogue, een nieuwkomer in de watersportwereld, is een ludieke en originele wateractiviteit die sinds enkele jaren erg populair is in de Landes en het Baskenland. Geïnspireerd door traditionele Polynesische boten en samengesteld uit een romp en een uithouder, combineert de Hawaiian pirogue het plezier van glijden met stabiliteit. Ontdek het op de meren van Mimizan en Biscarrosse!

Surfen

De kust van Les Landes is de ideale bestemming om te surfen en te bodyboarden. Het departement is de thuisbasis van enkele van de beste surfspots in het zuidwesten. Veel van de badplaatsen in de Landes hebben surfscholen waar u veilig kunt leren surfen op de golven van de Côte d'Argent.

Kitesurfen

Kitesurfen in de Landes is een droom die uitkomt voor vele liefhebbers van surfen en sensatie! Deze watersport die de sensaties van zweefvliegen en vliegen combineert, is zeer populair op de stranden van de Landes. Tot de beste kite spots behoren Biscarrosse, Sanguinet en Seignosse.

Windsurfen

Windsurfen wordt beschouwd als de snelste en meest fysieke van alle watersporten en blijft populair op onze stranden. De Côte d'Argent, blootgesteld aan wind en golven, is een geweldige speelplaats voor windsurfers. Beginnende windsurfers zullen hun geluk vinden op de meren van Cazaux-Sanguinet, Léon en Soustons. Voor meer sportieve sessies in de golven, zullen de meer ervarenen de voorkeur geven aan de plekken van Vieux Boucau, Seignosse en Hossegor.

Zandzeilen

De zandjacht is een sport die voor iedereen toegankelijk is, of het nu om een volwassene, een kind of een persoon met beperkte mobiliteit gaat. Zandzeilen, een sport van snelheid en sensatie, wordt beoefend op de lange zandstranden van de Landes, wanneer de wind minimaal 18 tot 20 km/u waait. De bekendste plekjes aan de kust van de Landes zijn het strand Lespecier in Mimizan, Messanges-Plage, Moliets en Saint-Girons-Plage.

Vidéos du camping Webcams plage
valid XHTML 1.0 Transitional
  • Vagues Oceanes
  • Qualité tourisme
  • Département des Landes
  • CDT des Landes
  • Mimizan
  • Chèques vacances
  • ADAC
  • ACSI
  • ANWB
  • Wifi